“Γιατί να πας κολυμβητήριο όταν έχεις δίπλα σου τη θάλασσα;”

Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν όταν αποφάσισα να γραφτώ στον ‘Ν.Ο.Κωνσταντία;’ και σαφή απάντηση δεν μπόρεσα τότε να δώσω.

Σήμερα, όμως, μπορώ:

– Γιατί το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας είναι ένας χώρος όμορφος, σύγχρονος, με άρτιο αθλητικό εξοπλισμό, ελεγχόμενος και ασφαλής.

– Γιατί το κολυμβητήριο σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις το κολύμπι που κάνεις, να παρακολουθείς την προσπάθειά σου και να βελτιώνεσαι.

– Γιατί η προσπάθεια που κάνεις ελέγχεται πάντα από μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητές της κολύμβησης από την Κύπρο και την κυρίως Ελλάδα, που με προτροπές, με συμβουλές, με αγάπη για τον αθλητισμό σε βοηθούν να ξεπεράσεις φόβους και ελατώματα και να γίνεις καλύτερος, να αθληθείς πραγματικά και να δεις γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου και στον εαυτό σου.

– Γιατί πέρα από τον COVID-19 το κολυμβητήριο του Ν.Ο. Κωνσταντίας διατήρησε τα πρωτεία του πιο καθαρού και πιο επιμελημένου χώρου άθλησης στην επαρχία της Ελεύθερης Αμμοχώστου και ακόμα πιο πέρα.

– Γιατί γνώρισα ανθρώπους και έκανα φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα για το νερό και την άθληση.

– Γιατί κάθε φορά που φεύγω από την πισίνα αισθάνομαι πιο νέος και πιο δυνατός.

– Γιατί η θερμαινόμενη πισίνα σημαίνει πως μπορώ να αθλούμαι όλο τον Χειμώνα με την ίδια συχνότητα και συνθήκες όσο και το Καλοκαίρι.

– Γιατί οι προπονητές έφτιαξαν προγράμματα καθημερινής άθλησης που σε πιέζουν στα όρια των αντοχών σου και πέρα από αυτά.

– Γιατί για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια έχασα 14 αχρείαστα και αθέλητα κιλά.

– Γιατί ο Γιώργος και η Δήμητρα είναι τα καλύτερα παιδιά!

Το μόνο που ξέρω μετά από λίγους μήνες είναι πως το κολυμβητήριο Παραλιμνίου είναι πλέον ο χώρος που πάω κάθε μέρα με χαμόγελο ξέροντας πως θα βρω προσοχή, καθαριότητα, φιλικό περιβάλλον και μια νέα πρόκληση. Το νερό γυμνάζει και δυναμώνει το σώμα μου και καθαρίζει το μυαλό μου από μαύρες σκέψεις.

Η ερώτηση πλέον δεν είναι γιατί να πάω στο κολυμβητήριο αλλά γιατί δεν πήγαινα τόσον καιρό!

Στάθης Βασιλείου μέλος Ν.Ο.Κωνσταντίας