Ο όμιλός μας έχει εμπιστευθεί σε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα τη Δήμητρα Κανατά. Ότι αφορά τη λειτουργία του νέου δημοτικού κολυμβητηρίου αλλά και την οργάνωση των τμημάτων εκμάθησης, είναι στη ευθύνη της.

Πολύπειρη με εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες, αποτελεί πυλώνα στήριξης για τον Όμιλο μας 

Ποια είναι η Δήμητρα Κανατά

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με την κολύμβηση μετά από παρότρυνση των γονέων μου. Αγωνίστηκα στην ομάδα του ΠΑΟΚ από το 1978 ως το 1990. Αργότερα, παράλληλα με τις σπουδές μου, ασχολήθηκα με τη τεχνική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση.

Αθλητική διαδρομή – Σπουδές

Σε όλη μου την κολυμβητική σταδιοδρομία κατάφερα να κατακτήσω πολλές πανελλήνιες νίκες, και να καταρρίψω πανελλήνια ρεκόρ. Ήμουν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ, η οποία κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1987. Αγωνίστηκα με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος σε πολυεθνείς συναντήσεις. Το 1986 ανακηρύχθηκα καλύτερη κολυμβήτρια των Βαλκανικών αγώνων από την επίδοσή μου στα 200 Μ.Ατομικής.

Το 1996 πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα και ειδικότητα την κολύμβηση.

Είμαι κάτοχος διπλώματος

κριτών χρονομετρών κολύμβησης,

ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών,

επόπτη ασφαλείας.

Επίσης έχω πιστοποίηση 1ου επιπέδου instructor baby swimming από τη birthlife

Προπονητική εμπειρία

Από το 1991 εργάζομαι ως προπονήτρια κολύμβησης ξεκινώντας από τα τμήματα εκμάθησης τα προαγωνιστικά τμήματα και σαν βοηθός προπονητή αγωνιστικής ομάδας. Έχω εργαστεί επίσης σαν προπονήτρια φυσικής κατάστασης κολυμβητών. Εργάστηκα στις ομάδες του Άρη Θεσσαλονίκης, της ΧΑΝΘ και του Ηρακλή Από το 1993 μέχρι 1995 παράλληλα ασχολήθηκα με την εκμάθηση κολύμβησης σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Από το 2012 μετακομίζω στη Κύπρο οικογενειακώς και  εργάζομαι στο Ναυτικό Όμιλο Κωνσταντίας στα τμήματα εκμάθησης, στη προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα.

Το 2019 με την κατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού κολυμβητηρίου Παραλιμνίου, παράλληλα με τις προπονητικές δραστηριότητες, έχω αναλάβει ως pool manager την ευθύνη οργάνωσης των προπονητικών προγραμμάτων του Ν.Ο.Κωνσταντίας και τη διαχείριση όλων των εργασιών του κολυμβητηρίου.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 εργάζομαι ως προπονήτρια κολύμβησης στο αθλητικό Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

οικογενειακή κατάσταση

Είμαι παντρεμένη με τον συνάδελφο προπονητή,  Γιώργο Χουζούρη και έχουμε δύο παιδιά, τον 20χρονο Ματθαίο, μελλοντικό Φυσικό και την 18χρονη Ελένη, εκκολαπτόμενη ψυχολόγο.