“Επίσκεψη στο Κ.Ο.Α”

Ο Πρόεδρος του ομίλου μας Κος Λοΐζος Λοΐζου συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΚΟΑ κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη στις εγκαταστάσεις του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης τα Μέλη του διοικητικού συμβουλίου  Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ο λειτουργός αγωνιστικού αθλητισμού Κωνσταντίνος Κακόψητος και ο Παναγιώτης Τρισόκκας, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής της Ένωσης, ο οποίος ενεργά βρίσκεται στο πλευρό των σωματείων και μάχεται για την βελτίωση των υποδομών στην επαρχία μας.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον Όμιλο μας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα λειτουργικότητας και αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ν.Ο. Κωνσταντίας.

Η δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί, όλοι οι όμιλοι, με τη πανδημία, είναι πρωτεύον θέμα συζήτησης, καθώς τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται και η λειτουργία των αθλητικών σωματείων γίνεται προβληματική, μιας και η στήριξη από το κράτος δεν ήταν αρκετή για να δώσει τις απαραίτητες ΄΄ανάσες΄΄.

Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου μας στις αθλητικές αρχές της Κύπρου ήταν η πρώτη μετά από πολλά χρόνια. Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του πρώην προέδρου Κου Σόλωνα Χατζηκωνσταντίνου, τα έτη 2010-2012, όταν το τότε διοικητικό συμβούλιο προσπαθούσε να βρει λύση στο θέμα της κατασκευής κολυμβητηρίου, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Μετά από μια δεκαετία, η επαρχία μας, παραμένει η μοναδική στη Κύπρο, χωρίς κρατική υποστήριξη στο θέμα του κολυμβητηρίου .

Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε ο Δήμος Παραλιμνίου με τη κατασκευή προπονητηρίου με πισίνα 25 μέτρων.