“Παγκύπριο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών Γυναικών

Το παγκύπριο πρωτάθλημα κολύμβησης είναι η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση. Μετά από μια διετία -ελέω κορωνοϊού- επέστρεψε και πάλι. Το τριήμερο 25 με 27 Ιουλίου 190 κολυμβητές από 11 ναυτικούς ομίλους έδωσαν το παρόν. Πολλά νέα παγκύπρια ρεκόρ, κυρίως από τους Άνδρες, έντονος ανταγωνισμός και δίκαιος πρωταθλητής για 4η συνεχόμενη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας έλαβε μέρος με ανανεωμένη ομάδα αποτελούμενη από 9 κολυμβητές και 1 κολυμβήτρια. Οι τέσσερις από αυτούς ανήκουν στη κατηγορία εφήβων και οι έξι στη κατηγορία παίδων – κορασίδων.

Ο Αδάμος Λοΐζου ανέβηκε στο βάθρο των νικητών για το επίπονο αγώνισμα των 400 Μικτής Ατομικής κατακτώντας τη 2η θέση μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κατά 12 δευτερόλεπτα. Ήταν το πρώτο μετάλλιο, μετά από 4 χρόνια αναμονής. Ο Αδάμος επίσης κατέκτησε τη 5η θέση στα 1500 ελεύθερο και την 6η στα 200 πεταλούδα.

Ο Αλέξανδρος Γκωτιέ κατέκτησε το 2 μετάλλιο, αργυρό και αυτός, στο αγώνισμα 200 πεταλούδα. Ο Αλέξανδρος, σε ένα αγώνισμα που του ταιριάζει απόλυτα, ξεδίπλωσε τις αρετές του. Στο μέλλον περιμένουμε μεγαλύτερες διακρίσεις από τον Αλέξανδρο στο αγώνισμα αυτό.

Η Μαριλένα Σπύρου, το μοναδικό κορίτσι της ομάδας μας, ήταν η ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Στη πρώτη της συμμετοχή σε πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, κατέκτησε την 7η θέση στα 100 πεταλούδα και τη 4η στα 200 πεταλούδα, ένα αγώνισμα στο οποίο έλαβε μέρος για πρώτη φορά.

Συμμετοχή σε τελικό είχε ο Γιώργος Κάρυος καταλαμβάνοντας την 7η θέση στα 200 πρόσθιο.

Στα ομαδικά αγωνίσματα είχαμε εξαιρετική παρουσία, παρ΄ότι η ομάδα αποτελούνταν από νεαρούς κολυμβητές .

Τη πρώτη ημέρα στα 4Χ100 ελεύθερο οι Χατζηλευτέρης Στέφανος, Γαβριήλ Αντρέας, Λοΐζου Ιάκωβος, Κεφάλας Ζαχαρίας κατέκτησαν την 6η θέση με νέο ρεκόρ ομίλου.

Τη δεύτερη ημέρα στο αγώνισμα 4Χ200 ελεύθερο, είχαμε ακύρωση της ομάδας μας, λόγω αντικανονικής αλλαγής και έτσι δεν μπορέσαμε να χαρούμε τη 5η θέση στη τελική κατάταξη. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γαβριήλ Αντρέας, Λοΐζου Αδάμος, Ανδρέου Ροδόλφος, Χατζηλευτέρης Στέφανος.

Τη τρίτη ημέρα, η σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτής ομαδικής, κατέλαβε την 6η θέση αποτελούμενη από 4 κολυμβητές της κατηγορίας παίδων. Οι Ισαάκ Ξενοφών, Κάρυος Γιώργος, Χατζηλευτέρης Στέφανος, Γαβριήλ Αντρέας, έδωσαν υποσχέσεις για μεγαλύτερες μελλοντικές επιτυχίες.

Η συνολική βαθμολογία του ομίλου μας, ήταν 43 βαθμοί και η τελική θέση στη κατάταξη η 8η.