Απελευθέρωση μετά από 400 ημέρες σκλαβιά

Μια μικρή μερίδα κυπρίων κολυμβητών, είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στους βατήρες του κολυμβητηρίου της Λευκωσίας, για να αγωνιστούν, μετά από περισσότερες 400 ημέρες ‘‘ομηρίας’’.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Κύπρου από τις 22 ως τις 25 Απριλίου, διοργάνωσε μια έκτακτη ημερίδα πρόκρισης, για την επιλογή αθλητών στις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

Οι ιδιαίτεροι αυτοί αγώνες δεν αντέχουν σε κριτική.

Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν κολυμβητές οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις. Έγιναν αρκετά παγκύπρια και ατομικά ρεκόρ, κυρίως από κολυμβητές οι οποίοι βάση των διαταγμάτων είχαν τη δυνατότητα να προπονούνται.  Η επιλογή των κολυμβητών έγινε από την ΚΟΕΚ, με βάση ενός συστήματος αξιολόγησης. Συμμετείχαν ανά αγωνιστική ενότητα 28 άνδρες και 28 γυναίκες, τηρώντας αυστηρά, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αλέξανδρος Γκωτιέ

Από τον Όμιλό μας συμμετείχαν 5 άνδρες κολυμβητές. Πριν τους αγώνες δεν υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις. Λόγω της μακρόχρονής αδράνειας, οι κολυμβητές μας δεν ήταν προετοιμασμένοι κατάλληλα. Ήταν όμως μια πολύ καλή ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Ο Αδάμος Λοΐζου αγωνίστηκε στα 400, 800 και 1500 ελεύθερο, πραγματοποιώντας αρκετά ελπιδοφόρα εμφάνιση, κάνοντας σε όλα τα αγωνίσματα νέες ατομικές επιδόσεις, δείχνοντας ότι πλησιάζει σε επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Αλέξανδρος Γκωτιέ ήταν κατά πολλούς η έκπληξη των αγώνων. Στο αγώνισμα 200 πεταλούδα κατέλαβε τη 1η θέση με ατομικό ρεκόρ. Έδειξε ότι θα δώσει δυναμικά το παρόν στις επόμενες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Ο Αλέξανδρος αγωνίστηκε επίσης στα 50 και 100 πεταλούδα στα οποία πέτυχε ατομικές επιδόσεις.

Ο Ανδρέας Γαβριήλ αγωνίστηκε στα 400, 800 ελεύθερο και 50 πρόσθιο καταβάλλοντας προσπάθεια. Βρέθηκε όμως μακριά από τον καλό του εαυτό κυρίως στα 400 ελεύθερο, που είναι και το καλό του αγώνισμα.

Ο Ξενοφών Ισαάκ έκανε ατομικό ρεκόρ στα 50 ύπτιο, έμεινε όμως πίσω στις μεγαλύτερες αποστάσεις 100 και 200 ύπτιο.

Ο Λούκας Κουτσόλουκας  με ελάχιστες προπονήσεις κατάφερε να κάνει νέα ατομική επίδοση στα 50 Ύπτιο.

Συνεχίζουμε τις προπονήσεις ελπίζοντας πολύ σύντομα η Κολυμβητική ομοσπονδία να προκηρύξει τους επόμενους αγώνες δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους κολυμβητές να αγωνιστούν.