1st Protaras International Open Water  Marathon

Η διοργάνωση ενός αγώνα ανοικτής θάλασσας αποτέλεσε μια νέα πρόκληση για τον όμιλό μας. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου που διαδραματίζει ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και στη Κυπριακή κολύμβηση, βουτήξαμε στα πιο βαθιά, αλλά πάντα φιλόξενα νερά του Πρωταρά.

Ο 1ος Protaras International Open-Water Marathon είναι πλέον παρελθόν, έχοντας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Εκμεταλλευόμενοι την εκπληκτική τοποθεσία του Πρωταρά, την επιθυμία και το μεράκι των μελών του ομίλου για κοινές δράσεις, καθώς και την παρακίνηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και του Δήμου Παραλιμνίου, δεν διστάσαμε να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια.

Ο αγώνας της Κυριακής, 19ης Μαΐου, πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και ήταν ο πρώτος που διοργανώθηκε στην περιοχή του Πρωταρά, η οποία, σύμφωνα με τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων, είναι ιδανική για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Το αγωνιστικό μέρος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς όλα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Στους αγώνες συμμετείχαν κολυμβητές της ΚΟΕΚ στον αγώνα των 5.000 μέτρων, ο οποίος ήταν αξιολογήσιμος για διεθνείς προκρίσεις και ετήσιες βραβεύσεις, και στον αγώνα των 2.500 μέτρων για νεότερους αθλητές.

Στον 1ο Protaras International Open-Water Marathon for masters συμμετείχαν κολυμβητές από 7 διαφορετικές χώρες και 3 ηπείρους: Βουλγαρία, Ρωσία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότιος Αφρική, Γερμανία και Κύπρο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, κ. Αλέξανδρος Χριστοφόρου, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και συνεχάρησαν τον όμιλό μας για την άρτια οργάνωση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Παραλιμνίου, το μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης και έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Πυρίλλη και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους υπαλλήλους του Δήμου Παραλιμνίου για τη μεταφορά υλικού και την παροχή κάθε διευκόλυνσης, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Χριστοφόρου, τον τεχνικό σύμβουλο κ. Πέτρο Αρέστη και τους κριτές ορθής κολύμβησης για την τεχνογνωσία τους, καθώς και το συνεργείο του κ. Καπάνταη που έστησε τον αγωνιστικό χώρο.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της ομάδας SUP (Stand Up Paddle) της κ. Μαρίας Παναγή που συνέβαλαν στην ασφάλεια των αγωνιζομένων, των Watersports Center Protaras – Stefanos – XS watersports για την παροχή σκαφών και πλωτών μέσων, και της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου για τη διάθεση ναυαγοσωστικής ομάδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του ομίλου μας, που έφεραν σε πέρας την εκδήλωση με χαμόγελο και προθυμία. Στους ανθρώπους που βοήθησαν στη θάλασσα, στις κυρίες της γραμματείας και σε όσους εργάστηκαν ακούραστα για να προβλέψουν κάθε λεπτομέρεια και να λύσουν κάθε πρόβλημα. Στον προπονητή μας κ. Χουζούρη Γιώργο που είχε την ευθύνη του αγωνιστικού μέρους και τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κυθραιώτη, που είχε τη γενική ευθύνη και την επιστασία της εκδήλωσης. Παρά την απουσία του για λόγους υγείας, η προεργασία του ήταν τόσο ουσιαστική που δεν άφησε κανένα πρόβλημα να προκύψει.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Δημήτρη Χατζηπάτσαλο και την κ. Ντίνα Χάλλα για τη βιντεοσκόπηση και τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Η επόμενη διοργάνωση ίσως να μην είναι πολύ μακριά και σίγουρα θα είναι ακόμα πιο δυνατή…

Στα αποτελέσματα για τον αγώνα της ομοσπονδίας οι νικητές ήταν

5.000μ  Ανδρών: 1ος Ροδόλφου Ροδόλφος Ν.Ο.Κωνσταντίας, 2ος Εργατούδης Γιάννης Ν.Ο.Λεμεσού, 3ος Ιωαννίδης Πέτρος Ν.Ο.Λευκωσίας

5.000μ Γυναικών:  1η Λοΐζου Άννα Ν.Ο.Λεμεσού

5.000μ Νέων Ανδρών: 1ος Ροδόλφου Ροδόλφος Ν.Ο.Κωνσταντίας, 2ος Εργατούδης Γιάννης Ν.Ο.Λεμεσού, 3ος Χατζηλευτέρη Στέφανος Ν.Ο.Κωνσταντίας

5.000μ Εφήβων: 1ος Ιωαννίδης Πέτρος Ν.Ο.Λευκωσίας, 2ος Νούρου Αλέξανδρος Ν.Ο.Κωνσταντίας, 3ος El Zhayri Timur Ν.Ο.Κωνσταντίας

2.500μ Παίδων: 1ος Αγαθαγγέλου Ανδρέας Ν.Ο.Κερύνειας 2ος , Παπανικόλας Χρήστος Ν.Ο.Πάφου, 3ος Νούρου Στέφανος Ν.Ο.Κωνσταντίας

2.500μ Κορασίδων: 1η Κόσιονου Βαλέρια Ν.Ο.Κωνσταντίας, 2η Χατζηπάτσαλου Σοφία Ν.Ο.Κωνσταντίας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Στα αποτελέσματα 2.500μ για τον αγώνα masters οι νικητές ήταν:

Κατηγορία men U35: 1ος Petrovskiy Vasily, 2ος Αναστασίου Ανδρέας, 3ος Μάστρου Χρήστος

Κατηγορία women U35: 1η Πράτση Ελένη, 2η Khabirova Albina, 3η Φασουλή Θεοδώρα

Κατηγορία men 35-45: 1ος Χαιλής Κώστας , 2ος Hasan Ilker, 3ος Αντωνίου Σταύρος

Κατηγορία women 35-45: 1η Mc Grath Michelle , 2η Roothman Madre, 3η Κρητικού Χρύσταλλα.

Κατηγορία men 45-55: 1ος Δημητρίου Λεωνίδας  , 2ος Kozlov Pavel, 3ος Ολύμπιος Κυριάκος

Κατηγορία women 45-55: 1η Collins Kirsty , 2η Gannon Debbie, 3η Grannville Rebecca.

Κατηγορία men 55+: 1ος Pustan Axel , 2ος Κουσάππας Παύλος, 3ος Σκουρίδης Βασίλης

Κατηγορία women 55+: 1η Πράτση Κατερίνα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κατηγορίας masters