Τα παιδιά του ‘’Πρωταρά

Παραφράζοντας λίγο το Οσκαρικό δημιούργημα του Μάνου Χατζηδάκη, με την εξαιρετική ερμηνεία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, δίνουμε τη δική μας διάσταση, προβάλλοντας τους δικούς μας λεβέντες για χάρη, όχι του Πειραιά αλλά του Πρωταρά. Αν και η Μελίνα ήθελε τρία και τέσσερα παιδιά, εμείς για τη χάρη μας είχαμε δεκαεπτά παλικάρια και μια λεβέντισσα που ” ’Όσο κι αν ψάξουν, δεν βρίσκουν άλλο λιμάνι τρελούς να τους έχει κάνει, όσο τον Πρωταρά”.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το Σαββατοκύριακο 2και 3 Οκτωβρίου διεξήχθη και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα μαραθωνίου ανοικτής θάλασσας Πετρολίνα, με τον όμιλό μας να εξασφαλίζει με μεγάλη διαφορά την 1η θέση μαζεύοντας 100β, αφήνοντας  την Λάρνακα στην 2η θέση με 46β, και την Κερύνεια την 3η με 33β.

Εδώ και μια δεκαετία ο Πρωταράς έχει γίνει ο προπονητικός προορισμός στο ξεκίνημα της κολυμβητικής περιόδου για την ομάδα μας. Ξεκινώντας το 2012 με τον Ιάκωβο και την Ειρήνη κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο ήταν δεδομένο ότι η αρχή της προετοιμασίας θα γινότανε στο Πρωταρά. Τρέξιμο στη παραλία, σκληρή γυμναστική και στο τέλος μια, όχι και τόσο, ανακουφιστική βουτιά στα καταγάλανα νερά του Πρωταρά. Αμέτρητα χιλιόμετρα, και για τους πιο μυημένους Π και Λ. Οι μέρες αυτές μεγάλωσαν την αγάπη μας για τη κολύμβηση, για τον Όμιλο αλλά και για τη Θάλασσα.

Σε κάθε κάλεσμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας για αγώνες open water είμασταν παρόντες. Σαν να θέλαμε να πάρουμε την ευλογία της Θάλασσας στο ξεκίνημα κάθε αγωνιστικής περιόδου. Με όσες δυνάμεις είχαμε. Άλλοτε μεγάλες και κάποτε μικρότερες. Σε πείσμα ορισμένων ομίλων που σνομπάρουν το συγκεκριμένο θεσμό.

Από το 2010 επίσημα με το σήμα του ομίλου, αλλά και παλαιότερα με το σήμα άλλων ομίλων, αφού ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας δεν είχε κάνει τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα, οι κολυμβητές μας διακρινόταν στους αγώνες της Θάλασσας. Από των Ιάκωβο Χατζηκωνσταντίνου και την Ειρήνη Κύζα όπως προ είπαμε και στη συνέχεια με το μικρότερο Ματθαίο Χουζούρη αναζητούσαμε τις προκλήσεις και τη θέση στο βάθρο των νικητών. Πέντε φορές ανέβηκε ο Ιάκωβος και εννέα η Ειρήνη όλες πρώτες, θαρρούμε πως είναι και οι δύο πολυνίκες του θεσμού, και άλλες δύο ο Ματθαίος.

Και ερχόμαστε στη φετινή χρονιά στην οποία, επάξια, τα σκήπτρα παίρνουν ο Αδάμος Λοΐζου με δύο 3ες θέσεις (5.000 και 7.500 μέτρα) ο Ροδόλφος Ανδρέου με 2η θέση στα 7.500μ και ο Ανδρέας Γαβριήλ με 2η θέση στα 5.000μ. Την ομάδα συμπλήρωσαν προσφέροντας πάρα πολλούς βαθμούς στη τελική συγκομιδή, οι Χατζηλευτέρης Στέφανος, Γκωτιέ Αλέξανδρος, Λοΐζου Ιάκωβος, Ζαχαρίας Κεφάλας, Κάρυος Γιώργος, Βαρναβίδης Νικόλας, Ισαάκ Ξενοφών, Κεσίδης Νικόλας, Πιερέτης Λευτέρης, Δημοσθένους Κυριάκος, Μάρκου Ραφαήλ και η μοναδική κοπέλα η Βαρβάρα Κεχαγιά. Στο μικρό αγώνα των 1.000μ αγωνίστηκαν οι αδελφοί Νούρου Αλέξανδρος και Στέφανος και ο Παντελής Κούρμουζος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τη προσπάθεια.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας θα αγωνίζεται στους αγώνες open water, όσο υπάρχει θάλασσα και Πρωταράς να μας εμπνέει.

Η 1η θέση αφιερώνεται στον αδικοχαμένο Ιάκωβο Τρίαρο. Θα ήταν εκεί, μαζί μας, όπως ήταν σε κάθε κάλεσμα στη θάλασσα του Πρωταρά.