Στο κολυμβητήριο ΓΣΖ της Λάρνακας διεξήχθη το παγκύπριο πρωτάθλημα κατηγοριών. Οι αγώνες διήρκησαν 5 ημέρες (12 με 16 Ιουλίου). Ο Όμιλός μας έλαβε μέρος με 15 κολυμβητές.

Στο βαθμολογικό πίνακα η ομάδα των Νέων-Νεανίδων βρέθηκε στη 4 θέση με 148 βαθμούς και η ομάδα των παίδων κορασίδων στην 8η με 84 βαθμούς

Συνολικά κατακτήθηκαν 22 μετάλλια και καταρρίφθηκαν 2 παγκύπριες επιδόσεις από τον Ανδρέου Ροδόλφο.

Ο προπονητής του ομίλου Χουζούρης Γιώργος αναφέρει τα εξής:

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για τη προσπάθεια και τα αποτελέσματα.

Η τελική συγκομιδή μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Τα συνολικά αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα, των προηγούμενων ετών και οι ατομικοί – ομαδικοί στόχοι ίσως δεν επιτεύχθηκαν στο έπακρο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των κολυμβητών της αγωνιστικής ομάδας αποτελείται από μαθητές λυκείου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος με τις εξετάσεις των τετράμηνων που απορρόφησαν το ενδιαφέρον των κολυμβητών. Επίσης το πρόβλημα της στράτευσης 4 κολυμβητών κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος μας στέρησε την αγωνιστική παρουσία τους.

Είμαστε ευχαριστημένοι όμως με αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όρεξη.

Ήταν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ καλές επιδόσεις, όμως το μελανό σημείο είναι η μειωμένη συμμετοχή κολυμβητών ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο δικός μας όμιλος.

Αναλυτικά

1η ημέρα

Πρώτη θέση κατέκτησε ο Ανδρέου Ροδόλφος, στα 800 ελεύθερο, χάνοντας το Παγκύπριο ρεκόρ για 40 εκατοστά του δευτερολέπτου,  η Μαριλένα Σπύρου χάλκινο στα 50 πεταλούδα κατηγορίας κορασίδων, ο Γιώργος Κάρυος χάλκινο στα 100 πρόσθιο κατηγορίας νέων, ο Ισαάκ Ξενοφών χάλκινο στα 200 ύπτιο, ο Νούρου Αλέξανδρος χάλκινο στα 200 ύπτιο κατηγορίας Παμπαίδων Α.

Ο Ροδόλφος αφιέρωσε την επιτυχία του στον συναθλητή του Ανδρέα Γαβριήλ ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπορεί να αγωνιστεί.

2η ημέρα

Νέα Παγκύπρια επίδοση από τον κολυμβητή μας Ροδόλφο Ανδρέου στα 400 ελεύθερο κατηγορίας παίδων. Ο κολυμβητής μας μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση αποδίδοντας εξαιρετικά στα τελευταία 100 μέτρα έκανε επίδοση 4:09,84.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν επίσης, ο Χατζηλευτερης Στέφανος, στα 400 ελεύθερο κατηγορίας Νέων.

3η Ημέρα

είχαμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Στο επίπονο αγώνισμα των 200μ πεταλούδα είχαμε 4 μετάλλια από τους

°Χατζηλευτέρη Στέφανο χρυσό στη κατηγορία Νέων

°Σπύρου Μαριλένα χρυσό στη κατηγορία Κορασίδων

°Γκωτιέ Αλέξανδρο αργυρό στη κατηγορία Νέων

°Ανδρέου Ροδόλφο αργυρό στη κατηγορία Παίδων

Στα 100μ Ύπτιο χάλκινο μετάλλιο από τον °Αλέξανδρο Νούρου στη κατηγορία Παμπαίδων Α

Στη σκυταλοδρομία 4Χ200 ελεύθερο αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία Νέων από τους °Χατζηλευτέρη Στέφανο, Κάρυο Γιώργο, Ισαάκ Ξενοφών, Γκωτιέ Αλέξανδρο.

4η ημέρα

Ακόμη ένα νέο Παγκύπριο Ρεκόρ από τον Ροδόλφο Ανδρέου κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων της 4ης ημέρας του Παγκύπριου πρωταθλήματος κολύμβησης κατηγοριών.

Ο Ροδόλφος με επίδοση 16:24,89 στα 1500 ελεύθερο στη κατηγορία Παίδων, κατέρριψε την προηγούμενη Παγκύπρια επίδοση, την οποία κατείχε ο ίδιος.

Εξαιρετική εμφάνιση με πολύ καλή επίδοση, είχαμε και από το Γιώργο Κάρυο στα 200 πρόσθιο Νέων. Με χρόνο 2:23,85 κατέλαβε τη 2η θέση στο αγώνισμα.

Η Μαριλένα Σπύρου ήταν 3η στα 100 πεταλούδα Κορασίδων

Ο Στέφανος Χατζηλευτέρη ήταν 3ος στα 100 πεταλούδα Νέων

Ο Νούρου Αλέξανδρος ήταν 3ος στα 1.500 ελεύθερο κατηγορίας Παμπαίδων Σ’

Και τέλος ο υποψήφιος καταδρομέας Λοΐζου Αδάμος, σε ένα διάλειμμα από τη στρατιωτική θητεία, κατέκτησε τη 3η θέση, στα 1.500 ελεύθερο Νέων

5η και τελευταία ημέρα των αγώνων.

Τα μετάλλια της ημέρας πήγαν:

200 Μικτή Ατομική

*Σπύρου Μαριλένα 2η στη κατηγορία κορασίδων

*Κάρυος Γιώργος 3ος στη κατηγορία Νέων

*Σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτή Ομαδική

2η θέση στη κατηγορία Νέων με τους Ισαάκ Ξενοφών, Κάρυο Γιώργο, Γκωτιέ Αλέξανδρο, Χατζηλευτέρη Στέφανο. Μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα του Ν.Ο.Κερύνειας.

Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε πάλι από το Ροδόλφο Ανδρέου, καθώς ανακηρύχθηκε καλύτερος κολυμβητής των αγώνων στη κατηγορία Παίδων.

Συνεχίζουμε με 2 ημέρες μόνο ξεκούραση για το 46ο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στη Λεμεσό.