Η  δηµιουργία ενός κολυµβητηρίου στην Ελεύθερη Αµµόχωστο αποτελούσε ανέκαθεν όνειρο και στόχο των ανθρώπων της περιοχής και ειδικότερα του Παραλιµνίου και του Ναυτικού Οµίλου Κωνσταντίας. Παρά τις υποσχέσεις και τις αποφάσεις – µόνο στα χαρτιά – για δηµιουργία ολυµπιακού κολυµβητηρίου στη Δερύνεια (κοντά στο Νοσοκοµείο Αµµοχώστου), παραµένουν ακόµα αποφάσεις. Έτσι οι άνθρωποι του Ναυτικού Οµίλου Κωνσταντίας, µε την απλόχερη βοήθεια του Δήµου Παραλιµνίου που ανέλαβε εξ ολοκλήρου, χωρίς καµία κρατική βοήθεια, το κονδύλι της ανέγερσης του κολυµβητηρίου έδωσαν πνοή στο όνειρο των ανθρώπων της περιοχής. Ο Ναυτικός Όµιλος Κωνσταντίας απέκτησε το δικό του κολυµβητήριο, δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ένωσης Νέων Παραλιµνίου!

Μιλώντας µε τον πρόεδρο του Ναυτικού Οµίλου Κωνσταντίας, Λοίζο Λοίζου µας είπε για το όλο έργο: «Η απόφαση πάρθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, πριν δύο χρόνια βγήκαµε σε προσφορές και τον Δεκέµβριο του 2019 έγινε προσωρινή παραλαβή του κολυµβητηρίου. Εκκρεµεί ακόµη η µίσθωση προς τον Ναυτικό Όµιλο Κωνσταντίας και οι τελικές άδειες του κολυµβητηρίου». Με την ανέγερση του κολυµβητηρίου, όπως µας είπε ο κ. Λοίζου, «λύθηκε ένα µεγάλο πρόβληµα µε τις συνεχείς µετακινήσεις των αθλητών του οµίλου για προπονήσεις, πότε στη Λάρνακα και πότε στις βάσεις των Άγγλων στον Άη Νικόλα». Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Κωνσταντίας, µας είπε ακόµα: «Από τις πρώτες προπονήσεις που έγιναν φάνηκε η βελτίωση στις επιδόσεις των αθλητών».

Πέρα όµως από την κολύµβηση και την τεράστια σηµασία που έχει για τις προπονήσεις των αθλητών, όπως µας είπε ο Λοίζος Λοίζου υπάρχουν  οι προοπτικές για χρήση του κολυµβητηρίου από αθλητές τριάθλου, «έγιναν ήδη κάποιες συζητήσεις µε Ελβετό προπονητή, για µαθήµατα ναυαγοσωστικής, καθώς επίσης και καταδύσεων». Μάλιστα κατέληξε ο πρόεδρος του Ν.Ο. Κωνσταντίας, «υπάρχει σαν σκέψη και δηµιουργία οµάδας υδατοσφαίρισης», ενώ ο βασικός στόχος και προσπάθεια της ανέγερσης του κολυµβητηρίου είναι «η αυτοδυναµία του Οµίλου και να είναι οικονοµικά ανεξάρτητος».

Πηγή: Ιστοσελίδα Κυπριακής  Ομοσπονδίας κολύμβησης