Το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου η κολυμβητική κοινότητα της Κύπρου συμμετείχε στους Παγκύπριους ατομικούς αγώνες οι οποίοι αποτελούσαν τη σημαντικότερη διοργάνωση για τη χειμερινή περίοδο.

Ο όμιλός μας έλαβε μέρος με 29 κολυμβητές σε 85 ατομικά αγωνίσματα. Αν και ”λαβωμένοι” από τη μακρόχρονη (πεντάμηνη) απουσία από τις προπονήσεις λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου, οι κολυμβητές μας στηριζόμενοι στις εξαιρετικές τους ικανότητες απέδωσαν εκπληκτικά.Ο απολογισμός μετά το τέλος των αγώνων ήταν 29 μετάλλια. Από αυτά τα 3 ήταν χρυσά, τα 11 αργυρά και τα 15 χάλκινα. Συνολικά 12 κολυμβητές ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

 Πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Ροδόλφος Ανδρέου, Μαριλένα Σπύρου και Λοΐζου Ιάκωβος. Εξαιρετικές επιδόσεις είχαμε από τον Αδάμο Λοΐζου στα 1500 ελεύθερο παίδων, από τον Αντρέα Γαβριήλ στα 400 ελεύθερο παίδων, το Γιώργο Κάρυο στα 200 πρόσθιο παίδων, το Ξενοφών Ισαάκ στα 200 ύπτιο παίδων. Έγιναν πολλά ατομικά ρεκόρ από όλα τα παιδιά, και είχαμε ευχάριστη έκπληξη από τους, Βαρβάρα Κεχαγιά και τον Αντώνη Νικολάου για τη εντυπωσιακή πρόοδο τους. Από τους ”μικρούς” μας ξεχώρισαν οι δίδυμοι αδελφοί Θεοδώρου – Ανδρέας και Αλέξανδρος κατακτώντας συνολικά 5 μετάλλια.

Μετά το τέλος των αγώνων ο προπονητής του ομίλου Χουζούρης Γιώργος δήλωσε:

“Ήταν μια περίεργη και δύσκολη περίοδο αυτή που πέρασε. Από τον Ιούλιο δεν είχαμε κολυμβητήριο για να προπονηθούμε αφού το κολυμβητήριο των βρετανικών βάσεων έκλεισε για ανακαίνιση. Για 5 μήνες ήμασταν “στον αέρα”. Οι προπονήσεις γίνονταν στη θάλασσα του Πρωταρά και κάποιες ημέρες πηγαίναμε στη Λάρνακα. Ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη για εμένα. Το πρόβλημα λύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου όταν άνοιξε το κολυμβητήριο του Δήμου Παραλιμνίου. Ουσιαστικά αγωνιστήκαμε, μόνο, με 2 μήνες προετοιμασία. Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους στους αγώνες”.

Ο προπονητής του ομίλου Χουζούρης Γιώργος ανέφερε επίσης:

“Ήταν ανταγωνιστικά, γιατί το ήθελαν πάρα πολύ. Υπάρχει πολύ ψυχή και ταλέντο σε αυτή την ομάδα. Τώρα, ευτυχώς, τα προβλήματα μας φαίνεται ότι τελειώνουν και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε χωρίς προβλήματα στο μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν πραγματικό φίλο μας – τον Ανδρέα Παναγιώτου – για τη δωρεάν παραχώρηση του Γυμναστηρίου του Exscape personal and fitnes studio, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τους κολυμβητές μου και τις οικογένειές τους για την υπομονή που έδειξαν για άλλη μια φορά. Τέλος θα ήθελα να εκφράσω  την ευγνωμοσύνη μου στο Δήμο Παραλιμνίου και ειδικά στο Δήμαρχο κύριο Πυρίλλη για τη τεράστια συνεισφορά του στον αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας. Η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα δώσει ανάσα ζωής στους αθλητές μας. Να περιμένετε πολύ δυνατά πράγματα στο μέλλον”.