Ο κολυμβητής μας έδειξε ευτυχισμένος με την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό αγώνα.

Ο Ροδόλφος Ανδρέου μπήκε πρώτος στη μάχη της διοργάνωσης και έκανε την αρχή για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού αγωνίστηκε στο αγώνισμα των 400 μέτρων ελεύθερο και κατέλαβε την 25η θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές. Ο Ανδρέου στο αγώνισμα των 400 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 4:11,91 κατέλαβε την 25η θέση ανάμεσα σε 32 κολυμβητές.

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας αγωνίστηκε στα 1500 ελεύθερο όπου με επίδοση 16:31,68 κατέλαβε τη 15η θέση.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια μου. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Περίμενα μια καλύτερη επίδοση, αλλά αισθάνθηκα αρκετή κούραση κατά τη διάρκεια της κούρσας μου, λόγω των πολλών αγώνων που είχα το τελευταίο διάστημα», είπε στο αρχικό του σχόλιο και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχω και είμαι ενθουσιασμένος! Η διοργάνωση είναι εξαιρετική. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και στην κυπριακή αποστολή», πρόσθεσε γεμάτος χαρά για τη συμμετοχή ο Ροδόλφος Ανδρέου.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Γιώργος Χουζούρης σημείωσε τα ακόλουθα: «Θέλω να συγχαρώ το Ροδόλφο για τη προσπάθεια του. Είναι ένας κολυμβητής που αγωνίζεται σκληρά. Μοναδικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Είχε μεγάλη εξέλιξη μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Ελπίζουμε στο μέλλον να έχει ακόμα καλύτερα αποτέλεσμα ».