Λάμψη αστεριών

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας διοργάνωσε, μετά από αποχή τριών ετών, την εκδήλωση βραβεύσεων, όσων αθλητών διακρίθηκαν την τελευταία τριετία Παράλληλα τέλεσε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας.

Η εκδήλωση ήταν λαμπρή, αντλώντας τη λάμψη της από τους εξαιρετικούς κολυμβητές και προσκεκλημένους. Η αίθουσα της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου ήταν κατάμεστη από 250 περίπου φίλους του ομίλου μας, παλιούς και νέους.

Συνολικά βραβεύτηκαν 57 κολυμβητές για τις σημαντικές επιτυχίες τους άλλοι 18 για τη συμμετοχή τους και 11 εξαιρετικοί φίλοι για τη προσφορά τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Λοΐζος Λοΐζου. Καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση και συνεχάρη τους κολυμβητές για τις προσπάθειές τους και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρός μας Λοΐζος Λοΐζου παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες, για τη διαχρονική συμπαράσταση στο Δήμο Παραλιμνίου, στο πρόσωπο του Δημάρχου κυρίου Θεόδωρου Πυρίλλη. Η κατασκευή του Δημοτικού κολυμβητηρίου Παραλιμνίου συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποκλειστικά από έσοδα του Δήμου, έλυσε τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον όμιλο μας και παράλληλα έδωσαν νέο όραμα στους αθλούμενους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.Κ κύριος Χριστοφόρου «ο Δήμος Παραλιμνίου έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν άλλοι».

Επίσης τιμητική πλακέτα απονεμήθει στον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, κύριο Αλέξανδρο Χριστοφόρου για τη προσφορά του στη Κυπριακή κολύμβηση και τη στήριξη του προς τον όμιλό μας.

Στον κύριο Γεώργιο Καρρά, δημοτικό σύμβουλο, φίλο του ομίλου, πολιτικό μηχανικό και αφιλοκερδώς μελετητή της κατασκευής του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου.

Στην εταιρία LAKO – Lagoudes & Kokis Co Ltd στο πρόσωπο του κυρίου Μίλτου Λαγούδη ως μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης. Ο Όμιλος Lagoudes & Kokis Co Ltd πέραν όλων των άλλων κοινωφελών δράσεων του, στηρίζει τα παιδιά του αθλητισμού, μέσω της χορηγίας

Στη κυρία Παναγιώτα Μαύρου, υπεύθυνη καθαριότητας του κολυμβητηρίου, για την αγάπη, την προσήλωση και τη προσφορά της στην οικογένεια του ομίλου.

Αναμνηστικές πλακέτες έλαβαν τα απερχόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τιμής ένεκεν, για τη τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά τους για περισσότερα από 15 χρόνια. Η κυρία Στέλλα Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, μητέρα του υπερπρωταθλητή μας Ιάκωβου Χατζηκωνσταντίνου. Ο κύριος Μαυρίκιος Μαυρουδής πατέρας 2 κολυμβητών, του Λούκα και της Ελένης, γραμματέας και ψυχή του ομίλου σε κάθε εκδήλωση. Η κυρία Κούλα Κοσιή, ταμίας μας, με προσφορά εξαιρετικής σημασίας. Η κυρία Μαρία Λοΐζου Κεφάλα, μητέρα των κολυμβητών, Ζαχαρία και του Ιωακείμ, μέλος του ομίλου. Η Δέσπω Πυρίλλη και ο Χρήστος Άγγλου μέλη.

Παίρνοντας το λόγο ο κύριος Πυρίλλης, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχε δώσει το 2014, για τη στήριξη του Δήμου στη κατασκευή του κολυμβητηρίου. Φτάνοντας το 2019 στη λειτουργία του. Στη συνέχεια προχώρησε στην εξαγγελία της ολοκλήρωσης του έργου, πολύ σύντομα, με την στέγαση του χώρου, ώστε οι αθλούμενοι να μπορούν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα τις εγκαταστάσεις.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.Κ κύριος Αλέξανδρος Χριστοφόρου σε σύντομη ομιλία του, συνεχάρη το όμιλό μας για τις επιτυχίες και προχώρησε στην εντυπωσιακή δήλωση ότι ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας αποτελεί παράδειγμα οργάνωσης και ομαδικότητας για όλη τη Κυπριακή κολύμβηση.

Πρώτοι και καλύτεροι ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία τους, οι κολυμβητές των Special Olympics Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Μουαΐμης.

Στις βραβεύσεις των κολυμβητών ξεχώρισε ο Ροδόλφος Ανδρέου για τις διακρίσεις του τη τριετία ως πρωταθλητής Κύπρου, κάτοχος παγκύπριων ρεκόρ και μέλους της εθνικής ομάδας Κύπρου. Οι Κάρυος Γιώργος και Αντρέας Γαβριήλ για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες αντιπροσωπεύοντας τη Κύπρο.

Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτής Ομαδικής Παίδων αποτελούμενη από τους  Ισαάκ Ξενοφών – Κάρυο Γιώργο – Χατζηλευτέρη Στέφανος- Γαβριήλ Αντρέας. Το καλοκαίρι του 2021 είχαμε την ιστορική στιγμή της κατάρριψης παγκύπριας επίδοσης στη σκυταλοδρομία 4Χ100 Μικτή Ομαδικής. Την προηγούμενη επίδοση κατείχε η ομάδα της Εθνικής ομάδας Κύπρου.

Συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση, εκτός πρωτοκόλλου, του προέδρου μας κυρίου Λοΐζου να καλέσει τους προπονητές του ομίλου Χουζούρη Γιώργο και Κανατά Δήμητρα στη σκηνή. Ο πρόεδρος έδωσε τιμητικές πλακέτες στους δύο coaches για τα «πρώτα δέκα χρόνια προσφοράς» χαρακτηρίζοντάς τους, σαν τους στυλοβάτες τους ομίλου.

Παίρνοντας το λόγο, εμφανώς συγκινημένος ο προπονητής Γιώργος Χουζούρης, ευχαρίστησε τον όμιλο για τη τιμή. Θυμήθηκε τη μετοίκηση στη Κύπρο το 2012, το καθοριστικό τηλεφώνημα από τον πρώτο πρόεδρο του ομίλου κύριο Σόλωνα Χατζηκωνσταντίνου τον Ιούλιο του 2012 για τη πιθανότητα έναρξης συνεργασίας. Ανέφερε ότι τα πρώτα χρόνια τα εμπόδια ήταν αξεπέραστα, αλλά χάρη στη βοήθεια όλων, καταφέρναμε να βγαίνουμε νικητές. Απευθυνόμενος προς τον Ιάκωβο Χατζηκωνσταντίνου τον ευχαρίστησε που τον «πήρε μαζί του» στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ευχαρίστησε τους κολυμβητές για τις προσπάθειές τους και την δυνατότητα που του δίνουν να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος ευχαρίστησε τον «φίλο και αδελφό» Λοΐζο για την αμέριστη συμπαράσταση τη «πρώτη δεκαετία»

Τέλος ο Πατέρας Αναστάσιος προχώρησε στη κοπή της Βασιλόπιττας. Τυχερή ήταν η μικρούλα Σερένα Μύθιλλου της προαγωνιστικής ομάδας. Κέρδισε δωροεπιταγή 100€ σε προϊόντα του ομίλου.