Η έδρα του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας από το Δεκέμβριο του 2019 έχει τοποθετηθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο Παραλιμνίου το οποίο βρίσκετε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Τάσος Μάρκου.

το ιστορικό της κατασκευής του κολυμβητηρίου

    Ένα όνειρο πολλών ετών είναι πλέον πραγματικότητα.

   Η ανάγκη για κατασκευή κολυμβητηρίου στη περιοχή της Αμμοχώστου ξεκινά από τη προηγούμενη δεκαετία. 

   Κρατικό κολυμβητήριο δεν υπάρχει στη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Η τότε διοίκηση του Ναυτικού ομίλου προεδρεύοντος του Δρ Σόλωνα Χατζηκωνσταντίνου ξεκινά μια τεράστια προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Είτε απευθυνόμενη στον ΚΟΑ, είτε αναζητώντας οικονομικούς πόρους για τη κατασκευή ενός προπονητηρίου στη περιοχή. Οι προσπάθειες όμως αποβαίνουν άκαρπες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού προσανατολίζετε στη δημιουργία κολυμβητηρίου κοντά στη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο όμως φαίνεται μακρινό.

Το 2012 ο Δήμος  Παραλιμνίου οριοθετεί, συγκεκριμένη τοποθεσία στο χώρο του αθλητικού κέντρου ”Τάσος Μάρκου” ως χώρο κατασκευής κολυμβητικού προπονητηρίου.

Η οικονομική κρίση του 2013 αναβάλει τις εξελίξεις.

Τον Ιανουάριο του 2014 σε εκδήλωση του ομίλου ο Δήμαρχος κος Πυρίλλης υπόσχεται οικονομική βοήθεια 100.00 για τη κατασκευή. Το 2015 σε ανάλογη εκδήλωση υπόσχεται μεγαλύτερη βοήθεια, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η κατασκευή του κολυμβητηρίου είναι μια από τις προτεταιότητες του Δήμου.

  Το Φεβρουάριο του 2017 το δημοτικό συμβούλιο, αποφασίζει να προχωρήσει στην ανέγερση του κολυμβητηρίου αναλαμβάνοντας ο Δήμος Παραλιμνίου το κόστος κατασκευής.

   Μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία σχεδιασμών εγκρίσεων και δημοπρασιών τον Αύγουστο του 2018 ξεκινούν οι πρώτες εργασίες.

   Μετά από 16 μήνες, το Δεκέμβριο του 2019, το κολυμβητήριο παραδίδεται έτοιμο προς χρήση.

   Το συνολικό κόστος του έργου πλησίασε το 1.000.000 και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Παραλιμνίου.

   Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στη περιοχή μας και να χρησιμοποιούμε αυτό το στολίδι του αθλητισμού. 

η κατασκευή του κολυμβητηρίου

Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της, στα πιο κάτω άτομα, που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ούτως ώστε να έχει ο Δήμος μας σήμερα αυτό το κολυμβητήριο.

George Karas & Associates Architects Civil Engineers LLC,

Giorgos Elia ( Μηχανολόγος Μηχανικός),

Dimitris Liotatis (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός).

   Ευχαριστίες στον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη  και το Δημοτικό Συμβούλιο (τέως και νυν) που πίστεψαν, υλοποίησαν και στηρίζουν αυτό το έργο υποδομής. Ευχαριστούμε επίσης και τους λειτουργούς του Δήμου που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

   Τέλος, ευχαριστίες απευθύνονται και στην εργοληπτική εταιρία  Τάκη και Γιάννου Παπανδρέου η οποία εκτέλεσε το έργο, για την άψογη συνεργασία και τον ζήλο που επέδειξε για την ολοκλήρωση του έργου

η πισίνα

5 διαδρομές κολύμβησης

διαστάσεις 25Χ12,5 και βάθους 2 μέτρων

Αντικυματικές διαδρομές 15 εκατοστών

Βατήρες νέου τύπου με υποπόδιο

Υποπόδιο εκκίνησης υπτίου

Η δεξαμενή είναι θερμαινόμενη με σταθερή θερμοκρασία νερού 28,5 βαθμούς και το χειμώνα

οι εγκαταστάσεις διαθέτουν

κερκίδες θεατών,

αποδυτήρια ανδρών γυναικών,

αποδυτήρια μικρών παιδιών με συνοδό,

κυλικείο με χώρο εστίασης,

τουαλέτες κοινού,

ιατρείο πρώτων βοηθειών– φυσιοθεραπευτήριο

και όλες τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των κολυμβητών.

swimming pool

πρόβλεψη για να τοποθετηθεί σκέπαστρο

Έχουν τοποθετηθεί όλες οι απαιτούμενες αναμονές και προϋποθέσεις ώστε το κολυμβητήριο μελλοντικά να σκεπαστεί και να προσφέρει ακόμα και το χειμώνα ιδανικές συνθήκες για κολύμβηση.