Το τριήμερο 7-9 Απριλίου ο Όμιλος μας συμμετείχε στα ΙΔ Δελφίνεια 2017 τα οποία διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’Δελφίνια Περιστερίου’’. Οι αγώνες έχουν καταξιωθεί οργανωτικά αφού διοργανώνονται για 14η συνεχόμενη χρονιά και το αγωνιστικό επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Συμμετείχαν ομάδες από όλη την Ελλάδα με περισσότερους από 900 κολυμβητές.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν 29 κολυμβητές (14 αγωνιστικής και 15 προαγωνιστικής κατηγορίας) και 4 συνοδοί. Αριθμός αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα του Ομίλου μας.

Εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα υπήρχε και εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Τα παιδιά παράλληλα με τους αγώνες κατάφεραν να επισκεφθούν αξιοθέατα (Ακρόπολη, Αττικό ζωολογικό Πάρκο, Ζάππειο Μέγαρο, κολυμβητήριο ΟΑΚΑ) να κάνουν περιπάτους να γνωρίσουν το κέντρο της Αθήνας.  Το πρόγραμμα ήταν ευχάριστο και οργανώθηκε άψογα από τους υπεύθυνους του Ομίλου.

Η αγωνιστική παρουσία του Ομίλου μας στη διοργάνωση  ήταν εξαιρετική.

Οι 29 κολυμβητές μας έλαβαν μέρος σε 83 αγωνίσματα.

Κατακτήθηκαν 20 μετάλλια από 11 κολυμβητές. Πρωταγωνιστές ήταν για ακόμα μια φορά ο Ματθαίος Χουζούρης με  2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο,

ο Αδάμος Λοίζου με 2 χρυσά και 1 χάλκινο,

ο Ανδρέας Γαβριήλ με 2 χρυσά και 1 χάλκινο

ο Ζαχαρίας Κεφάλας 1 χρυσό και 1 αργυρό

ο Λούκας Κουτσόλουκας με 2 αργυρά και 1 χάλκινο

οι αδελφοί Ανδρέου Ροδόλφος και Παναγιώτης από 1 χάλκινο

η Έλενα Χουζούρη 1 χάλκινο

η Ελένη Μαυρουδή 1 χάλκινο

η Ζαφείρω Τσίτσιου 1 χάλκινο

και Παναγιώτης Πίττας 1 χάλκινο

Υπήρχαν επίσης πολλές 4ες και 5ες θέσεις.  Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες. Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι επιτυχίες στους αγώνες του εξωτερικού να ενταχθούν στις ετήσιες βραβεύσεις μας.